Hatékony megoldás tetvességre

 nitcombsm1

Rendelje meg itt a serkefésüt
Ára: 1270 Ft /db

Alli - Új fogyasztó kapszula??

Az Alli hatóanyaga az orlisztát nem új gyógyszer. Néhány évvel ezelött a Roche cég Xenical néven már engedélyeztette és kizárólag orvosi rendelvényre még mindig kapható. A GSK cég most Alli néven engedélyeztette a 60mg-os vény nélkül is kiadható formáját. A Xenical 120 mg orlisztátot tartalmaz.

Hogyan hat az olisztát?
Az orlisztát a bélben megakadályozza a zsír felszívódását azáltal, hogy a zsírt lebontó enzimekhez kötödik és megakadályozza, hogy a zsír a felszívódásra alkalmas komponensekre szakadjon. Így a táplálékban található zsír nem szívódik fel és a széklettel távozik a szervezetböl.

Kiknek javasolt az orlisztát?
Azok a 18 évfeletti felnötteknek a BMI-je 28 vagy ennél magasabb.

Mikor ne szedjük az orlisztátot?

  • 18 év alatt. Ilyenkor a szervezet még növekedésben van, a fogyókúra kizárólag orvosi ellenörzés mellett javasolt, ezen kívül az orlisztát nem vizsgált 18 év alatt és nem ismert sem a hatása sem pedig az esetleges káros hatásai ebben az életkorban.
  • Terhesség alatt.
  • Szoptatás alatt. Nem ismert ugyanis, hogy az orlisztát megjelenik-e az anyatejben.
  • Bizonyos betegségek esetén mint például epebetegségek, IDS (irritábilis bél szindróma), krónikus és akut hasmenés, olyan kórképekben amikor valamilyen tápanyag nem szívódik fel rendesen.
  • Vesebetegség esetén csak orvosi javaslatra és ellenörzés mellett szedje.
  • Bizonyos gyógyszerekkel nem lehet az orlisztátot együtt szedni. Ilyen például a ciklopsorin, fogamzásgátló tabletta és hashajtók.

Milyen gyógyszerekkel nem lehet együtt szedni az orlisztátot?
A ciklosporin hatása nagy mértékben csökkenhet ami egy szervátültetettnél életveszélyes is lehet.
A fogamzásgátló hatása is csökkenhet abban az esetben, ha hasmenés lép fel az orlisztát szedése esetén. Ilyenkor kiegészítö védekezö módszerekre lehet szükség mint például óvszer használata.
Hashajtókkal együtt szedve az orlisztát hashajtó hatása miatt a hasmenés súlyosbodhat.
Pajzsmirigybetegségben alkalmazott pajzsmirigyhormonok szedése esetén csak orvosi javaslatra és elleörzés mellet szedje mert a beállított kezelést az Alli felboríthatja és a pajzsmirigyhormon hatása csökkenhet.
Epilepsziában szedett gyógyszerek alkalmazása esetén is csak orvosi javaslatra és ellenörzés mellett szedje az Allit mert ezeknél a betegeknél az epilepsziás rohamok néhány esetben vagy újra megjelentek vagy a rohamok sürüsége fokozódott. Az Alli csökkentheti a lamotrigine és nátrium valproát hatását.

Mellékhatásai
Az esetek legnagyobb részében hasmenés léphet fel mert a fel nem szívódott zsír a széklettel kiürül és zsíros folyékony hasmenést okozhat. Ez függ attól is, hogy az efogyasztott étel mennyi zsíradékot tartalmazott.
Zsírban oldódó vitaminok, (A,E,D és K vitamin) felszívódása zavart szenvedhet ezért a pótlásukra szükség van.

Adagolás
Ne feledje, hogy a kedvezö hatás elérése érdekében kalóriaszegény diétát kell tartani, ha lehet egy dietetikus segítségével valamint a rendszeres testmozgást is be kell vezetni a napi programjába. E nélkül a gyógyszer önmagában nem fogja meghozni a várt hatást!!

naponta 3-szor 1 kapszula étkezés közben, de maximum 1 órával étkezés után kell bevenni. Abban az esetben, ha az étel egyáltalán nem tartalmaz zsíradékot akkor a kapszula bevétel is felesleges. Abban az esetben, ha az étel sok zsíradékot tartalmaz akkor eröteljes zsíros hasmenés várható.

12 hét után nem hozza meg a kívánt hatást akkor nincsen értelme a gyógyszert tovább szedni.

A gyógyszerhez tartozik egy kiegészítö program is amit a gyártó az alábbi internteoldal segítségével bocsájtja a gyógyszert szedök rendelkezésére.

Itt találja a gyógyszer alkalmazási elöíratát valamint az Emea (európai gyógyszerengedélyezési hatóság) tájékoztóját.

Tájékoztató a nyilvánosság számára

Alkalmazási elöírat

NyomtatásE-mail

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebben