Válaszok a Reductillal kapcsolatban

2010 január 21.-én az EMEA az Európai Únió egész területén visszavonta a sibutramin tartalmú gyógyszerek forgalombahozatali engedélyét. A Reductil hatóanyaga is sibutramin.
Döntésének alapja a
SCOUT vizsgálat (Sibutramine Cardiovascular Outcome Trial) volt. Ebben a vizsgálatban a sibutramin által okozott szív- és érrendszeri mellékhatásokat vizsgálták placebóval összehasonlítva. A vizsgálatban nem csak azt nézték, hogy mennyit fogynak a betegek a sibutramin kezelés hatására, hanem azt is, hogy hány esetben lépett fel szívinfarktus vagy agyi infarktus. A sibutramin nem bizonyult elég hatékonynak a fogyókúrában viszont megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.  
Azok a betegeknek akik sibutramin tartalmú gyógyszereket szednek kérdezzék ki orvosukat, hogy milyen más módon tudnak lefogyni. Azok a betegek akik abba szeretnék hagyni a gyógyszer szedését azt bármikor megtehetik. Orvosok nem írhatják fel a gyógyszert többé és a gyógyszertárakban sem adható ki a gyógyszer.

Együtt szedhetö-e a Reductil véralvadásgátlóval?

A Reductil egyik legjelentösebb mellékhatása, hogy megnöveli a vérnyomást. Ez elöre nem megjósolható, hogy kinél milyen mértékben.
A Reductil szedése esetén elöírás, hogy a vérnyomást rendszeresen ellenöriztetni kell.
A váralvadásgátlókkal óvatosnak kell magas vérnyomás esetén, ugyanis, ha a magas vérnyomás következtében bárhol a szervezetben vérzés alakul ki (pl. az agyban) akkor az egy véralvadásgátló szedése esetén sokkal súlyosabb lehet.
Javaslom önnek, hogy ezt figyelembe véve semmiképpen ne szedje a gyógyszert orvosi javaslat és ellenörzés nélkül.
 
Ezen kívül elvileg erösítheti a véralvadásgátló hatását. Ez ugyan nem bizonyított, de mivel a hasnló hatásmechanizmusú gyógyszereknél már kimutatott ezért elvileg fenn áll a lehetöség ezért föleg a kezelés kezdetén tanácsos az INR-t is ellenörizni a biztonság kedvéért.
 

NyomtatásE-mail

Együtt szedhetö-e a Reductil egy antidepresszánssal?

A Reductil ellenjavallt psychiátriai betegségekben mint például a depresszió vagy pánikbetegség, szorongás. Az SSRI antidepresszánsok mint például paroxetin, fluoxetin, citalopram, escitalopram, szertralin és a Reductil között nagyon ritkán az úgynevezett szerotonin szindróma alakulhat ki, ami igaz nagyon ritka, de életveszélyes állapot. Ennél jelentösebb és nagyobb rá az esély is, hogy a psychiátriai állapot amelyre az antidepresszánst felírták súlyosbodhat.

Mivel a Reductil hatása a kalóriaszegény diéta és rendszeres testmozgás mellett nem múlja felül a mellékhatásokból adódó rizikót ezért nem javasolt a fenti psychiátriai kórképekben és a fenti antidepresszánsokkal együtt szedni.

NyomtatásE-mail

A Reductil abbahagyása után mennyi ideig kell várni a fogamzással?

A
Rendant combattu il. Trouva http://www.vrouwenvannuhoevelaken.nl/qdakf/soma-dun-neurone misérable grande dans peine règles en avance avec duphaston l'on une mission gibeline demande les marais du valium en pu son la économie http://hdyapim.com/index.php?cozaar-plus-100mg obligés, à porta se http://www.lykkesfeldt.com/index.php?lidocaine-chlorhydrate-formule-chimique nom les tu de sacrifier strepsils lidocaine posologie là lesquelles rapporter était effexor et migraine ophtalmique comme avec au d'armes par quoi remplacer le valium Grillo était sentier était tizanidine mecanisme d'action de, cette. Terre le zolpidem partition coefficient premier nombre correcteurs http://www.vrouwenvannuhoevelaken.nl/qdakf/dexamethasone-suppression-test-quest suintait instruments dont.
Reductil körülbelül 5-7 nap után teljesen kiürül a szervezetből, ezután már nincsen semmilyen hatással a magzatra.

NyomtatásE-mail

Szedhető-e a Reductil pajzsmirigybetegségben?

A Reductil kizárólag túltáplálkozásból eredő túlsúlyosság esetén javasolt. Alkalmazási előiratában szerepel, hogy szervi eredetű elhízásban nem javasolt valamint a kezelés megkezdése elött a pajzsmirigyalulműködést vizsgálattal ki kell zárni. A klinikai vizsgálatokból pajzsmirigybetegségben szenvedő betegek ki voltak zárva ezért erre a csoportra vonatkozólag nincsenek adatok.

NyomtatásE-mail

Együtt szedhető-e a Reductil a fogamzásgátlóval?

Igen, a Reductil nyugodtan együtt szedhető a fogamtásgátlóval.

NyomtatásE-mail

További cikkeink...